KAP: Dobrovoljno do 1. maja

Bez autora
Apr 21 2010

Rok za prijavljivanje za dobrovoljni odlazak iz Kombinata aluminijuma, zbog interesovanja zaposlenih, produžen je do 1. maja. Zbog iskazanog interesa zaposlenih za socijalni program i posebne dodatke u iznosu do 6.000 eura za one koji se prijave za dobrovoljni odlazak do kraja ove sedmice, postignut je dogovor o produženju ovog roka do 01. maja. Postoje pozitivni preduslovi za efikasno rješavanje pitanja, koja su od interesa za kompaniju i zaposlene. Uprava je obavijestila Sindikat da je KAP zainteresovan za primjenu analitičke procjene vrednovanja radnih mjesta po metodologiji MERCER-a, namijenjenoj novom sistemu obračuna zarada. U narednom periodu neophodno je da se u projektu uskladi ukupan broj projektovanih radnih mjesta na 1,1 hiljadu, kao i da se IT sistem prilagodi novim potrebama. Novi sistem obračuna zarada, kako su kazali, nije moguće posmatrati kao model za povećanje zarada.

KAP: Dobrovoljno do 1. majaRok za prijavljivanje za dobrovoljni odlazak iz Kombinata aluminijuma, zbog interesovanja zaposlenih, produžen je do 1. maja, saopšteno je uz uprave kompanije.

"Zbog iskazanog interesa zaposlenih za socijalni program i posebne dodatke u iznosu do 6.000 eura za one koji se prijave za dobrovoljni odlazak do kraja ove sedmice, postignut je dogovor o produženju ovog roka do 01. maja", navodi se u saopštenju.

Menadžment KAP-a je, nakon današnjeg sastanka sa Sindikatom, ocijenio da postoje pozitivni preduslovi za efikasno rješavanje pitanja, koja su od interesa za kompaniju i zaposlene.

Uprava je obavijestila Sindikat da je KAP zainteresovan za primjenu analitičke procjene vrednovanja radnih mjesta po metodologiji MERCER-a, namijenjenoj novom sistemu obračuna zarada. "U narednom periodu neophodno je da se u projektu uskladi ukupan broj projektovanih radnih mjesta na 1,1 hiljadu, kao i da se IT sistem prilagodi novim potrebama", naveli su iz Uprave.

Novi sistem obračuna zarada, kako su kazali, nije moguće posmatrati kao model za povećanje zarada.

Predsjednik Borda direktora KAP-a Vjačeslav Krilov ocijenio je osnovanim zahtjev radnika Glinice koji nemaju riješeno stambeno pitanje da im se uz nadoknade po socijalnom programu, isplate i pripadajuća sredstva iz stambenog fonda te organizacione cjeline.

"Imajući u vidu izražen deficit novčanih sredstava, ovu opciju ne možemo ponuditi svim zaposlenima koji nemaju riješeno stambemo pitanje, a napuštaju Kompaniju. Kako je, nažalost, proizvodnja u fabrici Glinice zaustavljena i nije moguće precizirati vrijeme njenog ponovnog pokretanja, a Sindikalni Odbor je već dao saglasnost na zahtjev Glinice, i menadžment daje svoju podršku tom zahtjevu radnika te cjeline", naveo je Krilov.

Prema njegovim riječima, postoji volja i spremnost da se to pitanje riješi, ali je, kako je dodao, potrebno i vrijeme da se obezbijede sredstva. "Zato je naš prijedlog da se cjelokupni socijalni paket ispuni kroz tri mjeseca tako što bi se po potpisanom Sporazumu isplatila nadoknada po socijalnom programu i zarada, a u roku od tri mjeseca sredstva od dodatka na socijalni program i udio iz stambenog fonda", objasnio je Krilov.

Na sastanku je, kako je navedeno u saopštenju, razgovarano i izradi i primjeni novog Pravilnika o stambenim odnosima, statusu nove organizacione cjeline, isplate jubilarnih nagrada i zimnice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik